Wednesday, August 25, 2010

Pukul 5, tutup jap...buke buke pukul 6...

Ya ampun,

pagi tadi tak bersahur.dah kunci jam kat handset tu pukul 5 pagi.handset tu menjalankan tugas dengan jujurnye,mengejutkan aku tepat pada masenye.tapi aku alpa.berbunyi je handset tu, aku terus tutup.kononnye mahu bangkit sekejap lagi.rupa rupanye,sedar sedar dah pukul 6.nasik sudah masak tengah malam sebelum tu.tapi,bile dah bangun pukul 6 tu maknanye dah azan la waktu tu.so tak sempatla nak bersahur.rakan rumah ku jugak tidak kesedaran.tidurnye sampai mengeluarkan bunyi.

pagi nak pergi kerja pulak, tersedar la pukul 8.ya Allah, biasanye pukul 7.30 dah bangun mandi mandi siap siap untuk pergi kerja.terkalut jugakla pagi tadi bersiap.keluar rumah pukul 8.25.biasanye 8.15 dah gerak.nasib baik kawasaki er6 kawan serumah ku laju.sempat sampai sebelum pukul 8.45.kalau tak, alamatnye merahla punch card aku.

inila motor rakan serumahku.tiap tiap hari ku bonceng.best woo


dengan tak bersahurnye, nasib baik tak kena buat kerja kat luar.kalau tak, keringla tekak ku yang selalu ku basahi dengan sebotol air 1.5 liter setiap hari semasa bersahur.kerja dalam kesejukan penghawa dingin, tak terasa sangat kekeringan tekak.malam ni kena alert, kena bangun.sebabnye,esok pagi kena pergi kerja dekat luar, dekat Putrajaya.best sebab tak perlu pergi punch card, terus pergi je ke Putrajaya.yes.hehehe.


p/s: esok jugak best sebab tadi boss bagitahu die nak belanja berbuka dekat Legend Hotel.tapi yang pergi hanya engineer sahaja,kiteorang la tu.boss cakap,jangan bising sampai technician lain tahu.hehehe.ok boss.tapi,Jakim luluskan ke bufet berbuka kat Legend Hotel tu???hmmm....

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails