Saturday, August 1, 2009

Photobucketbr saja sekejap td aku pergi menjemput adik aku dari bandar kerana die baru sampai dr pahang. dr universiti malaysia pahang. adik aku pulang bersama kawan die menaiki kereta berikutan ump telah diisytihar kuarantin dari sebaran wabak penyakit H1n1. nmpknye wabak penyakit ini begitu cepat merebak.

sejurus adik ku melompat masuk ke dalam kereta pak kancil ku (DAN2623) yang begitu ku banggakan, die memberitahu aku tntang pengurusan ump yang begitu kalut sekali. slepas mengisytiharkan tentang cuti yang diawalkan, pihak pengurusan ump tidak memaklumkan yg terdapat ade perkhidmatan bas percuma untuk pelajar pulang ke kampung masing2. begitukah pengurusan sebuah universiti??walaupun aku dah tinggalkan ump tp aku masih jgk dpt berita tentang ump ni. oleh sebab pengurusan yg sbegitu, terpaksa la adik aku dan pelajar2 yg lain berduyun keluar mencari tiket. menyusahkan.

kembali kepada wabak penyakit yg masih tiada penawar ini, berhati2la kite...jagala kebersihan kerana penyakit ini boleh membawa maut..basuhla tangan anda selalu slepas bersin, batuk mahupun mengorek hidung..:)

1 comment:

  1. huhuu..pengurusan ump mmg cmtu..
    sabor je laa...
    sama2 kt megambil lgkah2 keselamatan utk mgcegah wabak h1n1 nie..:)

    ReplyDelete