Saturday, February 6, 2010

punggung punggung

memerhatikan pelbagai macam customer yang datang ke maxis center ni,aku terfikir...orang orang ni ada pelbagai jenis..sukar untuk diduga kalau sekadar melihat dari luaran je..macam aku juga la kot..kalau orang tengok aku ni,bukan macam siswazah..aku memang suka kalau ada orang yang pandang rendah kat aku ni..barula bila dia tahu aku ni macam mane tengok muka die terkedu aku sangat puas hati...

tengok orang dengan pelbagai pakaian yang datang,boleh jadi pereka fesyen aku..bile tengok yang datang menampakkan lurah bilut punggung, aku teringat mase sekolah rendah, sekolah rendah ismail petra dulu..ade seorang cikgu matematik,chinese..name die cikgu cheng...bila sahaja murid murid buat salah, di tangannye ada pembaris panjang yang berwarna kuning tu,mesti korang ingat kat pembaris tu kan...die akan suruh kiteorang bangun dan membongkok..pangggg....singgah pembaris kuning tu ke punggung kiteorang..aduih...sakit woi...sikalang sulah jadi hebat matematik maa...tak sia sia kena pukul punggung...

tapi kenangan pahit mase sekolah menjadi kenangan manis bile dah dewasa ni....

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails