Sunday, January 24, 2010

Bertolak pulang


malam nanti lepas isyak aku akan bertolak pulang ke kampung ku...dah sebulan aku berada disini...aku rindu mak...nanti ade mase aku datang lagi..my mom lebih memerlukan aku kat kampung tuh..anak tersayang kan..korang mak sayang ke tak...haha..jangan jeles...


dalam islam,apabila kite berjauhan dengan ibu bapa, dan apabila disaat ibu bapa menyuruh kite pulang, kite wajib pulang dengan serta merta...wajib...kadang kadang mak kite tak bagitau direct suruh kite balik..kadang kadang die cakap je rindu..paham paham la kan..bile isteri cakap rindu, kite paham kan..so kena la jugak paham rindu mak ayah kite tuh...aku ni mak jela..ayah dah hampir 2 tahun tak ada..


jadual aku kat kampung dah tersedia dah...sekarang dah tak perlu hantar adik adik ke sekolah sebab adik aku yang form 5 dah rempit ke sekolah...die rempit ngan adik bongsu aku...jadi jadual aku tertumpu pada program mak aku jela..nak pergi hospital.. nak pergi klinik gigi, nak auter die punya fake gigi..dah cantik dah skang mak aku pakai gigi baru die tuh..hehe..

okeh,kena bersiap dah..pulang dengan kete kawan aku..Viva forever...insyaAllah selamat...

1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails