Monday, August 10, 2009

Ku fikir

aku tbe2 terfikir tentang hidup aku ni. dh hmpr 3 bulan aku tamat belajar, tapi xde rezeki lagi untuk dapat pekerjaan. aku masih tetap dengan pendirian aku untuk menemani ibu ku di kampung yg tgl berseorangan dirumah tatkala adik2 ku ke sekolah. kawan2 ku yg sudah bekerja di kuala lumpur selalu mengajak ku ke sane.katanya keje ade kat sane.basic gaji pn bleh tahan, around RM2k jgk.tp, aku masih dengan pendirian aku.mase amik test PTD ari tuh, 08/08/09,aku lunch bersama kawanku yg dh keje kat kl,dh bergelar engineer dh pun.nama beliau hasdy lebih mesra dgn panggilan abe.kami sembang2 sambil mkn kat kdai mkn bersebelahan kedai emas depan bazar kota bharu.beliau bgtau yg kawan2 kami yg lain yg tgl bersama beliau sudah pn membeli kereta.wah,br keje brape bulan dh bleh kete.time tu jgk la aku terpikir yg aku ni mcmane.nk bli kete?nk mkn pn kne catu.hehe.tp aku bahagia sebab aku dapat temankan my moms.hehehe.dpt bwk die peg uruskan sume hal yg berkaitan die nk peg mekah hjg tahun ni.wlupun aku xkeje,tp aku tidak bergantung pada mak aku.aku msh mampu menyara diriku.aku bahagia.


3 comments:

  1. err jom bwt bisnes bedak sejuk.haha :)

    ReplyDelete
  2. terharu nyo...berkorban tuk ibunda tercinta..
    xpo2 mntk ALLAHh balas balik pengorbanan yg dlakukan..

    ReplyDelete
  3. name lg ibunda kan...
    insyaAllah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails